Tafelavonden

Een Tafelaar is om te beginnen lid van zijn eigen lokale Tafel, die twee keer per maand bijeenkomt. Iedere eerste woensdag van de maand organiseert een van de Tafelaars een zogenoemde huisbijeenkomst. De Tafelaar krijgt voor de organisatie van deze avond de vrije hand qua activiteit en locatie. Dat kan thuis, op het werk of bij een externe locatie zijn.

Daarnaast hebben wij iedere derde donderdag van de maand een dinerbijeenkomst bij La Cantina in Oosterhout. Deze tafelavonden beginnen met een borrel waarna we samen eten, vergaderen en de avond weer afsluiten met …. een borrel. Het zijn avonden met flink wat discussie waarbij je beter inzicht in elkaars mening, kennis en werkveld krijgt. Uiteraard proberen we elkaar te helpen bij de uitdagingen waar iedereen voor komt te staan. Dit klinkt allemaal best zwaar; de Tafel is echter ook vooral een plek waar heel veel met elkaar gelachen wordt.

Evenementen

Buiten de tweemaandelijkse bijeenkomsten organiseren wij verschillende evenementen. Sommige evenementen zoals ons skiweekend zijn enkel toegankelijk voor Tafelaars, andere evenementen zijn gericht op het gezin of de partners van de Tafelaars. Daarnaast organiseren wij ook een tweetal events waarbij de band met Oud-Tafelaars aan wordt gehaald. Tot slot organiseren wij ook nog service-evenementen waarbij niet-Tafelaars nadrukkelijk uitgenodigd zijn ter verhoging van de feestvreugde en om door hun deelname bij te dragen aan het goede doel.

Wil je andere Tafelaars ontmoeten dan worden er door het District (Nederland telt 14 districten) of de Landelijke Tafel met regelmaat activiteiten georganiseerd waar je aan mee kan doen.

IMG_9089
9409bfa6-497b-42ff-b160-4312f0f9add1

Serviceprojecten

De Nederlandsche Tafelronde is niet specifiek een serviceclub, maar zet zich wel op bijzondere wijze in voor de samenleving. Het lidmaatschap van de Tafelronde brengt met zich mee om hieraan op geheel eigen wijze en mogelijkheden een bijdrage te leveren. Lokale Tafels kennen elk hun eigen goede doelen en ondersteunen daarnaast het landelijke serviceproject. Dat is vaak een langlopend project dat per jaar door de leden wordt gekozen.

Hulpfonds

Een bijzondere activiteit is de Stichting Tafelronde Hulpfonds. Leden, oud-leden en hun gezinnen kunnen in moeilijke tijden een beroep doen op dit Hulpfonds. Het fonds biedt financiële hulp maar kan ook op andere manieren bijspringen. Dit gebeurt volstrekt anoniem en wordt begeleid door het stichtingsbestuur en een aangewezen contactpersoon. De middelen van het fonds worden bijeengebracht door leden en oud-leden, onder meer via de contributie.